Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν για πάντα

Συνήθως οι ασθενείς ρωτούν με αγωνία εάν ο οργανισμός τους θα απορρίψει μελλοντικά ένα εμφύτευμα. Η απάντηση είναι καταφατική, εάν και εφόσον η διαδικασία γίνει από έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό, ο οποίος θα επιλέξει τις κατάλληλες μεθόδους και τα σωστά εμφυτεύματα. Υπό αυτές τις συνθήκες εξάλλου προκύπτουν και ερευνητικά τα ποσοστά επιτυχίας των εμφυτευμάτων.Γνωρίζουμε ότι η απώλεια ενός η περισσότερων δοντιών επηρεάζει σοβαρά τόσο την εμφάνιση όσο και τον τρόπο που ένας ασθενής μιλάει ή μασάει. Πολλές φορές η απώλεια ενός δοντιού είναι αρκετή για να προκαλέσει μετακινήσεις γειτονικών δοντιών, αποδιοργάνωση της σύγκλεισης μελλοντικά, αλλά και προβλήματα όπως πόνο στις αρθρώσεις και φθορές σε άλλα δόντια.Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την πιο δημοφιλή και ιδανική λύση για την αντικατάσταση ενός η περισσότερων δοντιών. Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των εμφυτευμάτων είναι ότι αποτελούν απόλυτα σταθερή βάση για τεχνητά δόντια ενώ ταυτόχρονα διαφυλάσσεται η ακεραιότητα των παρακείμενων δοντιών.

Τι ακριβώς είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια βίδα τιτανίου που τοποθετείται χειρουργικά στο κόκαλο και η οποία θα στηρίξει το προσθετικό δόντι. Σε αντίθεση με τις γέφυρες ή τις κινητές προσθέσεις, τα εμφυτεύματα προσφέρουν απόλυτη σταθερότητα, λειτουργικότητα και αισθητική, ενώ δεν επηρεάζουν την υγεία και ακαιρεότητα των γειτονικών δοντιών. Ένα εμφύτευμα μιμείται ουσιαστικά το φυσικό δόντι διατηρώντας παράλληλα το οστό της γνάθου και το ύψος της φατνιακής ακρολοφίας.

Στους ασθενείς μας τα εμφυτεύματα τοποθετούνται εδώ και χρόνια από τον ειδικό περιοδοντολόγο Φοίβο Μαδιανό, σε μια προσπάθεια παροχής άριστων αποτελεσμάτων. Ο προσεχτικός σχεδιασμός της θεραπείας, η ορθή τοποθέτηση επωνύμων εμφυτευμάτων, καθώς και η διατήρηση της στοματικής υγείας/υγιεινής αποτελούν εγγύηση για τη μακροχρόνια επιτυχία των εμφυτευμάτων σας.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο κ. Φοίβος Μαδιανός είναι Καθηγητής Περιοδοντολογίας και Πρόεδρος στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Εργαστηρίου Περιοδοντολογίας, καθώς επίσης και Διευθυντής της Μονάδας Οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων της Οδοντιατρικής Σχολής. Είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της European Federation of Periodontology, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος της European Federation of Periodontology (2015), και member of the Executive Committee της EFP (2011-2016). Έχει διατελέσει Board member of the Continental European Division of the IADR (2010-2013).

• Πτυχίο Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (1989)
• Εξειδίκευση στην Περιοδοντολογία, Faculty of Odontology, Göteborg University, Sweden (1992)
• PhD in Oral Microbiology, Faculty of Odontology, Göteborg University, Sweden (1997)
• Postdoctoral training in Periodontal Medicine, Center for Oral and Systemic Diseases, School of Dentistry, University of North Carolina at Chapel Hill, U.S.A. (1999)

elGreek